top of page

Ce este embolizarea?

Principiu

Procedura consta in astuparea (embolizarea) vaselor de sange ce alimenteaza fibromul. Acesta nu mai este hranit si intra intr-un proces de involutie si de resorbtie progresiva. Sunt tratate simultan toate fibroamele, indiferent de numar, dimensiune, localizare. Fertilitatea pacientei nu este afectata

Avantaje

Fara anestezie generala, fara bisturiu, fara scoaterea uterului, fara imobilizare la pat. In spital se sta doar o noapte, recuperarea este rapida in cateva zile. Fertilitatea pacientei este pastrata, siptomele dispar progresiv in decurs de cateva luni

Eficienta

Embolizarea uterina este un tratament cu rata foarte mare de succes: peste 90% dintre pacientele tratate s-au declarat satisfacute de rezultatul obtinut.
Embolizarea este eficienta si in cazul polifibromatozei. Printr-o singura interventie sunt tratate toate fibroamele indiferent de numarul si de localizarea lor. Riscul de recidiva este practic zero.

Indicatii

In principiu, orice fibrom uterin, unic sau multiplu, cu dimensiuni de pana in 12 cm, poate fi tratat prin embolizare. Exceptie fac fibroamele subseroase pediculate ce se pot opera usor laparoscopic.

Prezenta unei sarcinii, a unei infectii pelvine active sau alergia la iod sunt contraindicatiile procedurii

Rezultate

In urma embolizarii sangerarile uterine abundente inceteaza imediat. Ciclurile menstruale vor reveni treptat la normal. Celelalte simptome (senzatie de presiune in abdomen, urinatul frecvent, durerile de spate) dispar treptat in decurs de cateva saptamani. Fibroamele scad treptat in dimensiuni. Prin aceasta procedura se elimina necesitatea unei interventii chirurgicale. Uterul ramane integru anatomic si fertil in majoritatea cazurilor.  

Cine ma poate trata?

Embolizarea uterina se practica in lume din anul 2000. Pana in prezent se apreciaza ca peste 200.000 de femei au beneficiat de aceasta tehnica. In tara noastra  am introdus aceasta procedura in anul 2002.

Am efectuat pana in prezent peste 5000 de interventii devenind astfel unul dintre cetrele medicale cu cea mai mare experienta din Europa. Va asteptam!

bottom of page