top of page

Cum aleg?

Vreau copil!

Daca ceea ce va doriti de la tratament este un copil atunci sigur ca nu scoaterea uterului este solutia! Nu acceptati histerectomia!

In functie de numarul, dimensiunile si localizarea fibroamelor exista solutii diferite: embolizarea sau miomectomia. Nu renuntati la visul dumneavoastra doar pentru ca unul sau mai multi medici v-au spus ca uterul trebuie scos! De cele mai multe ori nu este adevarat, doar ca ati intrebat in locul nepotrivit!

Fara sangerari!

Uneori fibroamele pot produce sangerari importante: un ciclu abundent, cu cheaguri, prelungit, anemiant. Pentru acele femei inseamna o problema ce le afecteaza grav calitatea vietii. Nu scoaterea uterului este solutia! Uneori tratamentul medicamentos este suficient. Daca nu, prin embolizare vom trata toate fibroamele iar ciclul va reveni la normal.

Fara dureri menstruale!

Ciclul menstrual poate fi dureros din cauza fibroamelor. De asemenea pot exista dureri la frig sau la contactul sexual. Daca vinovat de aceste simptome este fibromul el poate fi usor tratat prin embolizare. Medicamentele sunt mai putin eficiente si ar trebui luate permanent. Interventia chirurgicala este excesiv de agresiva si sursa de posibile alte dureri cronice.

Fara o burtica mare

ce tot creste!

Unele fibroame pot creste pana la dimensiuni gigante fara sa produca simptome importante doar o crestere treptata a abdomenului. Apoi apar simptome cum ar fi: urinat frecvent, balonare, dureri de spate. Devine evident ca aveti nevoie de un tratament. Acesta poate insemna chirurgie sau embolizare.

Nu ma supara,

dar e acolo!

Un fibrom asimptomatic in general nu trebuie tratat dar trebuie urmarit prin ecografii repetate la interval de 3 luni. Se pot urma o serie de tratamente naturiste cu rolul de a reduce viteza de crestere a fibroamelor. Daca fibromul devine tot mai mare, daca incepe sa supere sau daca pacienta doreste sa ramana insarcinata atunci tratamentul este necesar. Acesta inseamna in general embolizare.

Fara frica de cancer!Unele femei au avut in familie sau printre cunoscuti cazuri de cancer genital. Descoperirea la ecograf a unei formatiuni uterine poate sa reprezinte pentru acestea o sursa de foarte mare ingrijorare. Datoria medicului este sa indeparteze orice suspiciune atat prin teste si investigatii cat si prin discutii cu pacienta. In ultima instanta se poate accepta scoaterea uterului.

bottom of page