top of page

Fibromul este mult prea frecvent!

Trei din cinci femei au fibrom uterin. De ce apare? Poate fi prevenit? Ce risc am eu?
Se mosteneste genetic

Transmiterea genetica a fibromului uterin este cunoscuta. Fiicele unei femei cu fibrom uterin au un risc semnificativ de a dezvolta si ele fibroame uterine. De aceea este bine sa intrebati daca mama sau alte rude apropiate au avut fibroame uterine. Acest risc nu poate fi prevenit insa cate o ecografie la intervale de 6 luni este binevenita. Ea ne permite sa descoperim din timp si sa tratam orice fibrom

Hormonii estrogeni
din alimente

Cresterea fibroamelor este stimulata puternic de hormonii estrogeni. Din pacate, in prezent, cresterea animalelor de crescatorie este de multe ori accelerata cu ajutorul unor astfel de substante. In consecinta multe alimente contin hormoni estrogeni. In principal carnea de pui contaminata dar si preparatele cu soia pot accelera cresterea fibroamelor.

Dezechilibrul hormonal

Exista numeroase cauze ce pot determina un dezechilibru hormonal in corpul dumneavoastra: stressul, oboseala, lipsa activitatii fizice, alimentatia incorecta, diferite tratamente medicamentoase. In general o viata echilibrata, sanatoasa este suficienta pentru reechilibrare. Alteori este necesar un tratament fie naturist fie alopat in formele mai severe. Nu ezitati sa mergeti la medic, e important!

Sarcina si viata sexuala

Echilibrul hormonal al femeii este in directa legatura atat cu viata s-a sexuala cat si cu numarul de sarcini avute. Persoanele ce nu si-au inceput viata sexuala pana la 30 de ani au un risc mult crescut de a dezvolta fibroame uterine. In contrast, femeile ce au nascut mai multiu copii sunt mai protejate comparativ cu femeile ce nu au nascut.

Xenohormonii

Un subiect prea putin cunoscut si evaluat este efectul a numeroase substante chimice sintetice numite xenohormoni, prezente in ambalajele de plastic, in cosmetice, detergenti si multe alte produse cu care venim in contact. Aceste substante pot ajunge in corp prin ingerare, respiratie sau contact cu pielea. Unul din efectul lor este similar cu cel al hormonilor estrogeni stimuland cresterea fibroamelor. Cu cat ne inconjuram de mai multe obiecte produse din materiale naturale si cu cat evitam mai mult produsele sintetice cu atat sanatatea noastra este mai protejata.

Raspunde la aceste intrebari si vei afla ce risc ai si tu!

Acum este randul tau!

Speram ca informatiile din acesta pagina au fost utile.

Daca ai intrebari, sugestii sau comentarii

te rugam posteaza-le in caseta alaturata

bottom of page