top of page

Ce trebuie sa stiu?

Multe femei au fibrom!

Fibromul uterin este o afetiune mult mai frecventa decat ai crede! Peste jumatate dintre femei au aceasta afectiune! Ideea ca doar prin operatie se poate trata fibromul este evident departe de realitate!

Fibromul trebuie tratat doar daca este simptomatic, iar solutia  chirurgicala trebuie folosita doar intr-un numar foarte mic de cazuri!

Simptomele difera!

Simptomele pacientelor cu fibrom uterin variaza semnificativ, functie de marimea, numarul si localizarea fibroamelor: Cresterea in volum a abdomenului, urinat frecvent, constipatie si balonare, durere, infertilitate sau avort spontan dar mai ales sangerare abundenta la ciclu, uneori cu cheaguri, ciclu prelungit, anemie. Daca prezentati astfel de simptome este posibil sa aveti un fibrom.

Fibromul nu este cancer!

Fibromul uterin este o tumora benigna ce se dezvolta din stratul muscular al uterului. El nu este cancer si nu se transforma niciodata in cancer. Afirmatia "Mai bine scoatem tot pentru a fi siguri" nu are o baza stiintifica.

Nu accepta scoaterea uterului din frica. Cere efectuarea tuturor analizelor necesare, pune intrebari si cere raspunsuri argumentate!

Spune NU histerectomiei!

Histerectomia este o interventie chirurgicala majora prin care este scos uterul, uneori si ovarele, cu riscuri si consecinte serioase. Este o procedura veche de 100 de ani, de multe ori prezentata ca singura alternativa terapeutica. In realitate, scoaterea uterului este necesara in mai putin de 10% din cazuri! Nu accepta un astfel de tratament doar pentru ca este singura solutie oferita de medicul tau.

Cine ma poate trata?

In mod traditional fiecare femeie cu fibrom uterin este directionata de medicul de familie sau de ecografist catre un medic ginecolog. Acesta-i poate oferi un tratament medicamentos sau chirurgical clasic (histerectomie). Tratamentele moderne, endovasculare, sunt efectuate de catre medicul de Radiologie Interventionala. Interventiile laparoscopice sunt efectuate de un numar mic de chirurgi.

Exista solutii alternative!

Medicina moderna inseamna tratamente mai simple, mai putin agresive si mai putin periculoase, ce va respecta corpul si-l protejeaza. Inseamna operatii laparoscopice sau tratamente endovasculare prin care tratam eficient fibromul fara a mai fi nevoie de o taietura pe burta sau de scoaterea uterului, fara recuperare dificila si fara riscurile asociate chirurgiei clasice.

Seminariile "Ramai femeie! Spune NU histerectomiei" ofera fiecarei femei din Romania sansa de a se informa corect despre sanatatea ei.

Nu ti se poate ascunde la infinit faptul ca daca ai fibroame uterine inseamna ca trebuie sa suferi o interventie oribila numita histerectomie.Te invitam sa iei parte la sedintele noastre de informare si sa afli raspunsurile pentru

intrebarile care iti macina gandurile. 
Multe lucruri nestiute de tine pana acum iti vor permite sa iei decizia corecta cand vine
vorba despre sanatatea ta

06 februarie 2018
ora 16.00

 

  • Prezentare Dr.Nechifor

  • Intrebari si raspunsuri

  • ​Interpretare ecografii si analize

  • Materiale informative.

bottom of page