top of page

Amelia-Dali Apostu - Multe fibroame mici, anemie severa

As dori sa impartasesc din experienta mea in urma interventiei de embolizare a fibromului uterin.

As putea zice ca sunt un caz clasic – uter fibromatos, noduli de mici dimensiuni care nu m-au suparat prea tare de-a lungul anilor ... Pana in Iulie 2011 cand am ajuns la spital cu anemie severa (hemoglobina 5.5!!), iar singura explicatie gasita (care s-a dovedit a fi corecta) a fost un fibrom uterin care a crescut foarte mult in dimensiuni. Am urmat acelasi traseu ‘clasic’ – consultatii ginecologice, tratamente hormonale si naturiste, dar toate fara efect. Problema s-a agravat, au aparut hemoragii care nu se mai opreau, probleme hematologice, medicamente hemostatice si, bineinteles, eterna intrebare “cum rezolvam aceasta problema?”. Nici nu vroiam sa ma gandesc la histerectomie sau alte interventii de acest gen, dar, din fericire, medicul ginecolog mi-a spus despre embolizare si despre alte paciente care au urmat aceasta procedura. Apoi am inceput o documentare asidua (sursa a fost, evident, Internetul) si am decis sa fac o progamare la Dl. Dr. Nechifor. Marturisesc ca am mers la primul consult cu incredere, dar si cu inima stransa pentru ca embolizarea este o procedura relativ noua in Romania , iar pe forumuri citisem si destule pareri negative. Discutia cu Dl. Dr. Nechifor a fost edificatoare, am primit raspuns la toate intrebarile si temerile mele legate de riscuri si am decis sa fac interventia de embolizare. Interventia a avut loc pe 24 Octombrie 2011 la Delta Hospital si absolut totul a decurs asa cum a fost discutat si planificat cu Dl. Dr. Nechifor (chiar si durerile post-interventie, care au fost semnificative in cazul meu, au fost abordate si tratate exemplar de personalul medical de la Delta Hospital).

Fibromul meu avea aproximativ 300 cm3 inainte de interventia de embolizare, dupa o luna a scazut la 120 cm3, dupa 3 luni avea 15 cm3, iar la ultima ecografie (din Mai 2012) avea 3.7 cm3. Evident au disparut si problemele generate de fibrom (hemoragiile si anemia aferenta), iar acum ma simt foarte bine.

Acceptarea interventiei de embolizare a fost una dintre cele mai bune decizii pe care le-am luat in viata si, de atunci, de fiecare data cand aud pe cineva ca are astfel de probleme, recomand cu caldura embolizarea inaintea oricarei alte interventii. As putea spune ca am devenit un sustinator infocat al embolizarii pentru ca aceasta interventie mi-a schimbat in bine viata. Cred ca aceasta procedura nu este suficient de mult mediatizata (si aici ma refer la o mediatizare in masa astfel incat orice femeie sa stie de aceasta alternativa) si din aceasta cauza sunt multe femei care sufera si care chiar mor.

De asemenea, cred ca embolizarea trebuie sa devina prima optiune in tratamentul fibromului uterin si sa fie inclusa in lista procedurilor decontate de casele de asigurari de sanatate.

Felicit echipa D- lui Dr. Nechifor pentru eforturile pe care le face zi de zi si sper ca aceasta marturie sa ajute (macar putin) femeile care inca stau pe ganduri sau care nu au auzit deloc de embolizare.

Multa sanatate tuturor.

Amelia-Dali Apostu, 40 ani 3 Iunie 2012

Scrisori de la paciente
Postari recente
Cauta dupa subiect
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page