top of page

Raluca Dumitru - Aveam un fibrom de 10 cm

Buna ziua,

Il recomand pe Dl. Dr. Nechifor fiecarei femei care se confrunta sau nu cu problema cu care m-am confruntat si eu. Sa fi informat este foarte important. In urma cu 3 ani am fost diagnosticata cu uter fibromatos, insa medicul ginecolog mi-a recomandat sa astept, pentru ca se pot intampla minuni si trebuie sa urmareasca dezvoltarea celor doua fibroame descoperite. In timp acestea au crescut , s-au dublat ajungand la 5cm respectiv 10 cm. Apoi medicul ginecolog mi-a recomandat operatia clasica, insa nu imi garanta ca nu voi ajunge la histerectomie. Auzisem despre embolizarea fibromului uterin, insa medicul ginecolog a exclus din start aceasta optiune. Am inceput sa caut informatii despre aceasta alternativa, care mie mi se parea mult mai indicata, avand in vedere ca doream si doresc sa raman insarcinata. M-am documentat, am vorbit cu persoane care trecusera prin asa ceva si am urmarit o emisiune foarte interesanta in care Dl. Dr. Nechifor vorbea despre embolizare. A doua zi am sunat si am fost programata imediat.

Ajunsa la Clinica Delta am fost placut surprinsa de primirea calda si de modul in care am fost tratata de fiecare membru al echipei D-lui Dr. Nechifor, de raspunsul prompt pe care l-am primit la fiecare din cererile mele. Interventia a fost foarte interesanta, simteam ca fac parte din proiectele prezentate pe Discovery Channel, si am urmarit cu mare interes ceea ce mi se intampla. Interventia in sine nu este deloc dureroasa, apar insa dureri dupa interventie, care tratate cu medicamentatia potrivita sunt suportabile. Senzatia de disconfort a durat aproximativ trei zile, insa nu se compara cu durerile si disconfortul pe care ar fi trebuit sa le indur in cazul in care eram supusa unei operatii clasice.

Acum, dupa 6 luni de la interventie, ma simt foarte bine si am speranta ca voi putea avea un copil. Menstruatia nu mai este la fel de abundenta ca inainte de embolizare, fibroamele au scazut de la 4 cm la 2 cm si de la 10 cm la 4 cm, iar rezultatul nu este final. Doresc sa va spun ca acum o luna am fost la control la o Clinica de Fertilitate, iar medicul ginecolog m-a felicitat pentru alegerea facuta, spunand ca din cele doua optiuni pe care le-am avut si dansul ar fi ales-o tot pe cea mai putin invaziva si mai sigura, adica embolizarea.

Sper ca toate femeile care se confrunta cu aceasta problema sa se informeze inainte de a se supune unei interventii. Nu puteam accepta histerectomia ca solutie pentru problema mea. Alegerea facuta a fost cea mai buna pentru mine, pentru ca embolizarea fibroamelor uterine este o interventie putin invaziva si care da rezultate in timp.

Va multumesc. Raluca Dumitru

Scrisori de la paciente
Postari recente
Cauta dupa subiect
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page