top of page

G. B. 38 ani - Ginecologul mi-a recomandat embolizarea

În anul 2009 mi s-a spus că am un fibrom uterin. Doi ginecologi mi-au spus că nu este nicio problemă, că fibromul se lasă şi că încă mai pot avea copii. Din nefericire ciclul era foarte abundent, cheaguri cu o durata de 11, 12 zile, iar în a doua zi de ciclu uneori nu puteam să ies din casă. În anul 2011 m-am hotărât să cer încă o părere şi am ajuns la doamna dr. Claudia Ştefănescu din Bucureşti. În urma consultaţiei, dânsa mi-a indicat embolizarea. Era prima oara când auzeam de embolizare. Ca majoritatea am cautat pe internet si m-am decis pentru embolizare.

Acord domnului dr. Rareş Nechifor şi asistentelor nota maximă.

Am sperat că nu voi avea dureri mari. Din păcate chiar după încheierea embolizării au început durerile. Au fost foarte puternice. Asistentele au fost însă foarte atente si mi-au administrat calmante. Dureri mai mari au persistat aproximativ 12 ore după care s-au atenuat, iar după 4 zile totul a fost în regulă. În cazul meu a fost neplăcut, dar am rezolvat o problemă de sănătate majoră. Efectele s-au văzut din prima lună. Ciclul s-a redus la 4, 5 zile, cantitate foarte redusă.

Acum la 8 luni de la embolizare, ecografia arată foarte bine. Nu mai am probleme.

Mă adresez celor care nu sunteţi hotărâte ce să alegeţi: embolizare sau operatie clasică. Pentru mine bisturiul este ultima soluţie. Gândiţi-vă că prin embolizare rămâne aparatul genital intact, recuperarea este mult mai rapidă, procedura în sine simplă. În timpul embolizării simtiti doar căldură în abdomen, iar dacă apare ulterior durere,aceasta este ţinută sub control cu calmante. Eu personal nu sunt de acord cu tratamentele naturiste. Până căutaţi şi încercaţi diverse tratamente naturiste pierdeţi timp. Urmarea va fi doar creşterea fibroamelor.

G. B. 38 ani

Scrisori de la paciente
Postari recente
Cauta dupa subiect
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page